Laat je maximaal haalbare hypotheek uitrekenen

Het uitrekenen van een hypotheek is een nogal ruim gesteld gegeven waarmee je nog niet gelijk hoeft te weten wat men hiermee bedoelt te zeggen. Je zult je eerst moeten gaan afvragen wat je van een hypotheek zou willen uitrekenen. Zo is het mogelijk de mandlasten voor een af te sluiten hypotheek te laten uitrekenen. Tevens is het voor te stellen dat je graag zou willen uitrekenen hoeveel geld je met een hypotheek maximaal zou kunnen opnemen.

Een hypotheek uitrekenen is een veel te algemene vraag, die je veel duidelijker zult moeten formuleren. Al gelijk bij het formuleren van je te stellen vragen is het van belang op een duidelijke formulering te geven van hetgeen jij van een hypotheek gaat laten uitrekenen. Gaat het alleen om het uitrekenen van de te betalen maandrente of gaat het om het uitrekenen van de totale maandlasten van een hypotheek.

Als je zou willen laten uitrekenen hoeveel de lasten voor een hypotheek gaan bedragen dan krijg je gelijk te doen met de hierop betrekking hebbende onderdelen. Stel in eerste instantie vast hoeveel hypotheek je moet hebben om daarna met het uitrekenen van je maandlast te beginnen. Dan is een van de grootste posten die je voor een hypotheek moet uitrekenen de te betalen rente. Na het vast stellen van het geldige percentage voor te betalen rente kan het uitrekenen van de maandlast van je hypotheek beginnen. Je zult naast de maandlasten voor de te betalen rente de aflossingen moeten meetellen, waardoor je weer en stukje verder komt in het totale plaatje. In veel gevallen kun je ook te maken krijgen met verplichtingen tot het afsluiten van verzekeringspolissen bij een hypotheek, de verschuldigde premies zul je ook vooraf laten uitrekenen . Tel de verschillende uitkomsten bij elkaar op en reken je hypotheek uit met de bruto maandlast. Stap dan bij je fiscaal adviseur naar binnen om het fiscale voordeel te laten uitrekenen, breng het door hem berekende bedrag in mindering op de bruto berekende maandlast, met de uitkomst kom je achter de netto maandlast voor jouw hypotheek.

Er zijn ook mogelijkheden om de hoogte van een maximale hypotheek te laten uitrekenen. Voor het uitrekenen van jouw maximale hypotheek mogelijkheden doe je er verstandig aan je bij een hypotheek adviseur daarin bij te laten staan.

Plaats een reactie