Intentieverklaringen bij hypotheekoffertes

Vraag dan duidelijk aan de hypotheekadviseur wat de gevolgen zijn voor de te verstrekken hypotheek als je voor de te vragen offerte een intentieverklaring van je werkgever gaat overleggen.Je kunt overigens nog wel een hypotheekofferte krijgen, ook als je baas geen intentieverklaring wil afgeven. Bij een tijdelijk dienstverband en overleggen van een werkgeversverklaring zonder intentieverklaring, zal voor de mogelijkheden tot afgifte van een hypotheek offerte gekeken gaan worden naar je inkomsten in de afgelopen 3 jaren.

Er zijn dan zelfs mogelijkheden om een hypotheek offerte aan te vragen voor een lening met NHG.Hoeveel je precies verdient is ook een aspect van de werkgeversverklaring die je moet overleggen dat van belang is. Om te checken of de hypotheek waarvoor offerte gemaakt wordt wel bekostigd kan worden, zal de hypotheekverstrekker het inkomen gaan controleren.

De inkomenstoets zal dan bepalend zijn voor de maximale lening bij afgifte van de hypotheek offerte.Of de werknemer al dan niet een lening heeft afgesloten bij de werkgever moet ook ingevuld worden op de werknemersverklaring. Voor welk bedrag de lening geldt, wat de leenlasten zijn en wat de duur van de lening is, is informatie die in een dergelijk geval vermeld moet worden.

Uiteraard zal dan bekeken gaan worden of de lasten van deze lening door de inkomenstoets voor de af te geven hypotheek offerte zal gaan komen of dat de hoofdsom van de lening aangepast zal moeten worden.

Meer weten over hypotheek offertes, lees er meer over op de link in dit artikel.

Plaats een reactie